Seo Norge

Vårt mål er å være best Seo Norge

Hva er Søkemotoroptimalisering?

Seo norge

Vi i Quahlity Designs er opptatt av seo Norge er veldig opptatt av sokeordoptimalisering og vi vil nå fortelle deg hva seo er.

Vi hjelper din bedrift med seo i norge prøv oss i dag for din norske nettside.

Seo også kalt søkeordoptimalisering er en optimalisering hvor en tar for seg et spesifikt søkeord og optimaliserer siden for det søkeordet. Vi regner oss som best på norsk seo strategier, men ikke alle har også klart å ranke nettsider på andre språk.

Google vil da når søkeoptimaliseringen er gjort riktig finne nettsiden og indeksere den i google og om du har gjort jobben riktig med å optimalisere siden riktig vil den dukke opp forhåpentligvis på side 1 når du søker.


Seo i Norge – Sin beskrivelse av hva seo er?

Først må vi se på hva søkeoropptimalisering egentlig er for å forstå helheten. Å optimalisere et nettsted for å rangere på toppen av google sine søkemotorresultatsider (SERP) kalles SEO.

Nøkkelen til vellykket SEO er å forstå hva søkemotor crawlers som de kalles, leter etter og deretter følge retningslinjene.

Søkeoropptimalisering er prosessen med å forbedre synligheten til et nettsted eller en webside i søkemotorresultater. Det er et viktig aspekt ved online markedsføring fordi søkemotorer er der de fleste starter søket sitt for å finne informasjon, om det de leter etter.

seo norge

SEO -industrien har utviklet seg gjennom årene med endringer i teknologi og mer sofistikerte algoritmer.

SEO handler ikke bare om å rangere høyt på Google, det handler også om å bruke sosiale medier, innholdsmarkedsføring, e -postkampanjer, lenkebygging og søkeordoptimalisering for å bli funnet av dine potensielle kunder når de søker etter produktene eller tjenestene dine.

SEO er prosessen med å påvirke synligheten til et nettsted eller en nettside i en søkemotors resultater – ofte referert til som “naturlige”, “organiske” eller “opptjente” resultater. Helst vil du ligge mellom 1-5 plass for å få mest mulig organisk traffikk.

SEO kan defineres som en handling som forbedrer synligheten på søkemotors resultatsider ved å øke antallet og kvaliteten på tilbakekoblinger som peker til nettstedet ditt. Det endelige målet med SEO er å forbedre rangeringen på søkemotorer for våre ønskede søkeord og få en god plass helst på første side.


Hvorfor SEO?

Et nettsted som oppdateres regelmessig vil ha en høyere rangering på Google. Brukere har ikke tålmodighet til å vente på en sakte lasting side. Alle disse grunnene er hvorfor SEO er viktig for et nettsted.

hvorfor seo


SEO er en forkortelse for søkemotoroptimalisering.

Det er en prosess for å optimalisere et nettsted for å forbedre rangeringen i søkemotoren.
SEO-prosessen inkluderer optimalisering på side og utenfor side.

Optimalisering på siden er prosessen med å sikre at et nettsted forblir relevant for et nøkkelord eller en nøkkelfrase. Off-page optimalisering, derimot, refererer til aktiviteter som utføres utenfor nettsiden for å forbedre rangeringen i søkemotorer.


Tips til SEO – søkemotoroptimalisering

SEO er en kunst, ikke en vitenskap. Det er ingen eksakte trinn å følge til enhver tid. Det er en kontinuerlig prosess som krever mange endringer for å kunne lykkes.


Å følge disse 2 SEO -tipsene vil hjelpe med å få bedre plassing på google sine søkemotorer.

Innhold – Innhold er en enorm faktor når det gjelder SEO. Jo mer innhold du har på nettstedet ditt, desto høyere vil du rangere når noen søker etter det søkeordet eller emnet. Dette betyr ikke at bare én side teller som “innhold” fordi mange sider teller som en artikkel i Googles øyne.

Søkeord – Søkeord er svært viktige fordi de forteller potensielle kunder hva virksomheten din handler om og hva de kan forvente. Google bryr seg ikke om du skrev en artikkel på 800 ord om hvordan prisen på kaffe har endret seg over tid men mer om hvilke søkeord du bruker og oppsett av h1 h2 tags eller tittel tags.


Bør du fortsette SEO på din eksisterende side eller lage ny?

ny eller gammel seo

Dette kommer helt an på om du har gjort andre off page seo metoder som link bygging osv. Er nettsiden din ghostet av google og uansett hva du gjør av seo teknikker så dukker ikke nettsiden din opp på google.

Da ville jeg nok begynt å tenke på hvilke muligheter du kunne hatt ved å starte på nytt med ny side. For å få en klinkende klart svar blir du nødt til å få en Website Audit for å finne ut nøyaktig om det er muligheter for forbedring.

Du kan bruke våres website audit eller få en seo audit gjort av selskaper som semrush de har veldige gode analyse programmer og du finner ut nøyaktig hva du måtte trenge å forbedre.

Så kort forklart en må gjøre endel research på det eksakte nettstedet og gjøre de tipsene nevnt tidligere men, som regel kan du starte med on page optimalisering uansett.


Hvilke Søkeord skal du velge?

Først av alt må du tenke på hva du skal skrive om. Hvilket søkeord representer det tema du har valgt. Dette er de første stegene du bør tenke på ved valg av søkeord. Feks vi vil skrive om banan, vi kan da bruke google keywordplanner eller semrush for se de eksakte tallene for hvilke søkeord som du bør velge.


Som vist på bilde til høyre så ser vi et godt utgangspunkt for de forskjellige søkeordene og ved bruk av semrush verktøyet ser vi også hvor vanskelig det vil være å få topp plasseringer for det søkeordet.

Som du ser er vannskelighets graden 28 så semrush velger å si at det er ganske enkelt å få synlighet på topp i google. Dette gjelder nok for godt etablerte sider men, om du vil få et større perspektiv. Så om nettsiden din er relativt ny ville jeg gått for et annet keyword noe som har litt søketrafikk og noe mellom 0-14 ville du nok klart å få god organiske trafikk.

søkeord

Hvordan lage best mulig metabeskrivelser?

Først vil jeg kort forklare hva en metabeskrivelse er er korte sammendrag av innholdet på en nettside. Dette vises under lenken til siden. Den bør være beskrivende og fristende for brukeren.

Og den bør inneholde det søkeordet du har valgt og som du gjerne vil nå høyt for på søkemotorene som google.


Hva er forskjellen på Google Analytics og Google Search console?

Dette er noen av de beste gratis verktøyene du finner. Men det er en liten forskjell på Google Analytics og Google search console. Google Analytics er et kraftig webanalyseverktøy som gir detaljerte rapporter om brukerdata til dine besøkende.

ilustrasjon av en google bot crawler

Dette verktøyet lar deg spore trafikken til nettstedet ditt og forstå behovene til dine besøkende. Den gir detaljerte beregninger, for eksempel hvor besøkende kommer fra, hva de gjør på nettstedet ditt og hvor mye tid de bruker på hver enkelt side.

Google Search Console, tidligere kjent som Google Webmaster Tools, er et sett med verktøy som tilbys av Google for å hjelpe å overvåke og forbedre ytelsen til nettstedet ditt.

Google Search Console er et sett med verktøy som tilbys av Google for å hjelpe nettredaktører med å få nettstedet i form.

Disse verktøyene inkluderer:

 • Indeksstatus: Denne delen lar deg se om serveren din reagerer raskt. Hvis det ikke gjør det, kan dette forårsake noen gjennomgangsfeil med Googlebot.
 • Crawlers: Denne delen hjelper deg med å vite hvilke sider på nettstedet ditt som er blokkert fra å gjennomsøke og om det er noen blokkerte roboter på nettstedet ditt.
 • Sikkerhetsproblemer: Denne delen viser alle advarsler knyttet til sikkerhetsproblemer for dette nettstedet, slik at du kan fikse dem før de forårsaker flere problemer.
 • Linker: Denne delen viser alle de interne og eksterne koblingene som enten er internt på nettstedet ditt eller andre eksterne nettsider som linker til deg.

Hvordan velge riktig SEO Strategi?

For å finne den beste seo strategien for nettopp din nettside må du først av alt finne ut hva google ser på som det beste innholdet for det relevante søkeord. Og det er mange on page faktorer du bør ha på plass alt ifra internlinke alle sidene riktig og hastighet dette er nok de tingene du bør se nermere på før du gjør noe annet. Du kan også kjøpe litt pay per click for å få litt trafikk til siden og få oversikt over siden via analytics data.

Søkemotoroptimalisering er en langsiktig strategi, ikke en hurtigreparasjon. Denne beste typen seo -strategi bør være fokusert på å bygge nettstedets autoritet og relevans for å gi nettstedet ditt den beste sjansen til å rangere godt på søkemotorresultatsider.
For å nå økt synlighet i søkemotorene må du ha en robust søkeordforskningsprosess, innhold av god kvalitet som dekker disse søkeordene og en SEO-vennlig nettstedstruktur.

Jeg skal gi deg en liten guide som en god seo strategi det er disse tingene du bør få med i innholdet på din nettside.

Disse kan være:

 • autoritært innhold på alle sidene.
 • bruk god tid på søkeoranalyse
 • få med relevante søkeordene men ikke for mange ganger
 • få med tittel tag, h1 tag, h2 tags og få riktige overskrifter med hva innholdet i teksten er
 • link til interne nettsider og inkluder eksterne linker til gode nettsider som blir beskrevet i innholdet
 • få med bilder som beskriver innholdet rundt det. og bruk søkeordet du prøver å ranke på en gang hvertfall
 • og bruk gjerne andre nettsider som ranker som en mal men, ikke kopier innholdet.
 • nettsidens hastighet og det er nok flere ranking faktorer og disse kan du finne her.

Inngående lenker?

Inngående lenker

Google mener at inngående linker ikke har noe med god synlighet på google. Dette kan være forskjellige meninger om men, for å få en høy autoritært nettside tror jeg at det er viktig andre gode kvalitet linker som sender en liten boost mot din nettside. Det er mange metoder du kan gjøre for å få backlinker som det også heter mange kan du gjøre selv.

Ellers starter altid den naturlig ved å skrive innhold som har kvalitet og andre nettsider gjerne linker til disse naturlig er mest hvert. Men du kan for eksempel dele nettsiden din på facebook, youtube eller andre web 2.0 eller sosiale medier for å få en link. Det er mange forskjellige nettsider som lar deg lage en bruker og dele din nettside men, det er gjerne de kvalitet linkene som betyr noe som oftest kalles disse dofollow disse sender backlink juice mot din side. Og Nofollow er en backlink som gjerne kan bety noe men denne typen linker sender ikke noe såkalt juice din vei men, kan være en faktor google eller andre søkemotorer bruker i sine algoritmer.


Hvilken hastighet har siden?

Hastighet nettside

Dette er en av Google sine Web Vitals algoritmer og den beste hastigheten er nok ikke bare en ranking faktor men, også en god mulighet for å få økt konverteringer. Trege nettsider kan gjerne bli straffet av Google og det er jo slik i de fleste settinger at kunder gjerne ikke liker og vente på at en nettside loader.

Dette kan også ifølge andre seo autoritære personer mene at hvert sekund ekstra det tar så taper disse nettsidene flere tusen kr i omsetning hvert eneste sekund

SSL-sertifikat

seo i norge - ssl sertifikat illustrasjon

Et SSL -sertifikat er et elektronisk dokument som binder domenenavnet til et sett med krypteringsnøkler eller digitale sertifikater. Det bekrefter at nettstedet tilhører personen som eier det. SSL -sertifisering skaper krypterte forbindelser mellom nettleseren din og nettstedets server, noe som gir sikker kommunikasjon. Disse kan kjøpes på års basis men, også noen nye tilbydere gir disse til sine kunder gratis.

Breadcrumbs

Breadcrumbs er en av de viktigste tingene for søkemotoroptimalisering. De er en måte å strukturere informasjon på nettstedet ditt, som vil fortelle besøkende hvor de er på nettstedet ditt, og gi søkemotorer en ide om typen innhold på nettstedet ditt.

Breadcrumbs fungerer ved å koble alle sidene på nettstedet ditt til hverandre ved å vise hvilken side du er på og hvilke koblinger du har klikket for å komme dit.

Talesøk

talesøk

Talesøk er den raskest voksende formen for interaksjon med innhold, med en anslått markedsstørrelse på 38 milliarder dollar innen 2025. Talesøk vil være den primære inndatametoden for søk på smarttelefoner de neste årene. Denne metoden blir nok også mye brukt av svaksynte og vet om mange svaksynte som bruker siri voiceover hver eneste dag på sine telefoner.

Content – er artiklene dine SEO vennlig?

I dag er det ikke nok å bare gi innhold som er interessant og informativt. Det må også være SEO -vennlig. Bruk av søkeord og uttrykk kan hjelpe innholdet ditt til å rangere høyere i søkemotorer som Google. Og da er det viktig ha en god innholds mal om hva du bør ha med av viktige faktorer i dine artikler.

Hvordan kan vi hjelpe deg med SEO?

Om du ikke helt hvor du skal begynne og har lyst til å få økt synlighet på seo i norge ta gjerne og fyll ut kontakt skjemaet nedenfor.